5 förutsägelser om modern webbdesign

5 förutsägelser om modern webbdesign

Webbdesignindustrin växer med stormsteg. Varje år ser vi branschen komma med nya överraskningar. Webbplatser blir mer och mer användarvänliga och enklare. Vi har listat 5 förutsägelser om webbdesign. Många av dem kan ni redan se idag.

Mer Flat Design

Skuggornas och glansens tid är över. Nu ska det vara platt och kantigt. Inga blinkande knappar eller boxar som drar uppmärksamhet. Vi kan förvänta oss att den platta designen utvecklas med mer skiktade konstruktioner i framtiden men just nu är det enkelhet och luftigt som är i fokus.

Responsive design tar över mobilwebbplatser

Idag ska webbplatser kunna funka i alla slags upplösningar. Det handlar inte längre om att de bara ska vara anpassade till mobiler. Med surfplattornas revolution finns det många upplösningar att ta hänsyn till. En webbplats måste fungera i alla upplösningar.

Mer scroll

Eftersom vi är så vana med att scrolla på våra surfplattor och mobiler kommer även webbplatserna att bli mer scrollbara. En webbplats bestående av tiotals sidor kommer vara tröttsamt för användaren som vill åt informationen snabbt och enkelt.

Mer film

Webbplatserna blir som sagt mer användarvänligare och de flesta webbdesigntrenderna handlar oftast om användarvänlighet. Något som kommer slå igenom mer och mer är att ha filmer på webbplatsen. Då menar vi inte reklamfilmer eller banners utan presentationsfilmer. Det finns företag som redan har presentationsfilmer om företaget där de lyfter sina styrkor och färdigheter. Det är också ett steg mot en mer användarvänlig webb. Det är bekvämare att se en film än att läsa en text.

Less is and will always be more

Många designers strävar efter att göra det så enkelt som möjligt. Det handlar om att ge användarna rätt information utan onödiga designelement. En webbplats ska inte vara ett hopkok av designelement arrangerade i ett bisarrt sätt. Det gäller att inte överbelasta användarna med bilder och text. Det ska vara ett lugn för själen och fröjd för ögat.

Framtiden kan inte förutses, men med de senaste trenderna och utvecklingen kan man ana vad som väntar.

4 kommentarer på 5 förutsägelser om modern webbdesign

    Lämna ett svar


    Apache Cache cms Databas FTP Färg Färgpalett GitHub Grafisk formgivning Grafisk identitet Grafisk profil Gratis Grunge HTML5 ikoner Inspiration JavaScript kod Kreativitet Loggor Logotyp Länkbyggnad mall Media Queries Minimalism Multisite Nyckelord php Responsivt Reverse Proxy SEO symmetri Säkerhet Sökord Tips & tricks Trender Typografi Typsnitt Varnish Visitkort Webbdesign Webbhotell webbshop Webbutveckling WordPress