Använd @fontface till ikoner

Använd @fontface till ikoner

Det finns riktigt bra fördelar med att använda @fontface till ikoner. Den första och största fördelen är att det går att skala ikonerna oändligt. En annan fördel är att det går att formge ikonerna dynamiskt genom att använda CSS (color, gradient, shadow osv.). Hanteringen är en annan fördel, istället för att ladda upp och ner ett gäng med bilder använder du en enda fontfil. Fontfilen behöver bara en HTTP-request för alla ikoner du använder.

Tekniken med att använda ikoner från en @fontface-fil är relativt ny och det kommer förhoppningsvis komma fler gratis typsnitt med ikoner. Vi på Designoak bjuder här på en länk till 171 gratis ikoner så du kommer igång och kan testa!

Här är även en länk till hur du ska gå till väga: Font embedding icons the right way

icons

2 kommentarer på Använd @fontface till ikoner

    Lämna ett svar


    Apache Cache cms Databas FTP Färg Färgpalett GitHub Grafisk formgivning Grafisk identitet Grafisk profil Gratis Grunge HTML5 ikoner Inspiration JavaScript kod Kreativitet Loggor Logotyp Länkbyggnad mall Media Queries Minimalism Multisite Nyckelord php Responsivt Reverse Proxy SEO symmetri Säkerhet Sökord Tips & tricks Trender Typografi Typsnitt Varnish Visitkort Webbdesign Webbhotell webbshop Webbutveckling WordPress