Google Analytics Goal Values – sätt värde på dina besökare

Google Analytics Goal Values – sätt värde på dina besökare

Om du har en webbshop är det ganska enkelt att se värdet på olika besökare. Men det kan vara lite svårare att mäta värdet på en besökare på en webbplats utan e-handel. Vi tänkte gå igenom varför du ska mäta värdet på dina besökare och varför du ska mäta värdet på dina besökare.

Varför ska man använda Goal Values?

 • Ett värde ger ett samband mellan besökare och profit.
  Det är mycket svårare att veta hur 100 konverteringar påverkar verksamheten utan ett värde.
 • Ge mer/mindre värde till olika konverteringar.
  En lead till en dyrare tjänst är värt mer än en lead till en billigare tjänst.
 • Du kan beskriva värdet i dollar.
  Det är enklare att visa på framgång genom ett värde i dollar. En ökning med $12 000 på en månad är enklare att ta in än en ökning med 150 konverteringar.
 • Google Analytics räknar åt dig.
  Om du har Values i ditt Google Analytics kan du utnyttja uträkningar med saker som sidans värde, värdet på första klick, sista klick m.m.

Hur bestämmer jag ett Goal Value?

Det är ganska lätt att bli övertygad om att det är bra att ha ett värde på Goals men det är svårare att bestämma själva värdet. Om du inte vet var du ska börja finns här några frågor som kan hjälpa dig att komma igång.

 • Hur mycket skulle du betala för detta lead från en annan tjänst?
  Det skulle kunna vara så att du inte har samma värde på dina egna leads. Om dina leads från din egen webbplats är av högre kvalitet än leads utifrån kan du sätta ett högre värde på dessa leads.
 • Hur mycket genererar en genomsnittlig kund? Hur många leads går det på en försäljning?
  Med dessa två siffror kan du enkelt få fram ett värde. Säg till exempel att en genomsnittlig kund genererar $250 och du har en konverteringsgrad på 10 %.  $250 x 0,1 = $20 i värde.
 • Hur stor del av dina leads är kvalificerade leads?
  Google Analytics kommer att spåra ALLA dina leads så om din konverteringsgrad är baserad endast på kvalificerade leads kommer du blåsa upp ditt värde. Så se till att beräkna ditt värde på alla dina leads inte bara de kvalificerade.

4 kommentarer på Google Analytics Goal Values – sätt värde på dina besökare

  Lämna ett svar


  Apache Cache cms Databas FTP Färg Färgpalett GitHub Grafisk formgivning Grafisk identitet Grafisk profil Gratis Grunge HTML5 ikoner Inspiration JavaScript kod Kreativitet Loggor Logotyp Länkbyggnad mall Media Queries Minimalism Multisite Nyckelord php Responsivt Reverse Proxy SEO symmetri Säkerhet Sökord Tips & tricks Trender Typografi Typsnitt Varnish Visitkort Webbdesign Webbhotell webbshop Webbutveckling WordPress