Gratis tjänster för bättre SEO

Gratis tjänster för bättre SEO

Detta är en artikelserie med gratis verktyg som du kan använda när du sökmotoroptimerar din webbplats. Den första delen handlar om mobila enheter. I kommande artiklar kommer vi gå igenom verktyg för att hitta de rätt nyckelorden/sökord, verktyg för att analysera din webbplats laddningstid, verktyg för allmän SEO och i den sista delen ger vi tips på verktyg för att kontrollera din sidas hälsa.

SEO har många fördelar när det handlar om att få trafik till din webbplats. Men sökmotoroptimeringen bör göras med omtänksamhet inte minst med tanke på Googles känsliga algoritmer.

Vi rekommenderar att anlita en SEO-konsult  om du är osäker på vad du gör eller tänkt göra. Om du inte är osäker finns det en uppsjö med verktyg för att underlätta otimeringen. De flesta är gratis och kan använda dem till så många projekt du vill.

Optimering för mobila enheter

Enligt Gartner Technology Research, kommer fler att använda internet via mobila enheter än med PC under 2013. Gartner säger även att år 2015 kommer det finnas en minst mobiltelefon per människa på jorden. Detta är en av anledningarna till att sociala medier och sökmotorer lägger så mycket energi på att anpassa sina webbplatser till mobila enheter.

Google Gomo

Detta är ett projekt skapat av google för den som kanske har missat anpassningen till mobila enheter. Med Google Gomo kan du se hur din sida visas i mobilen, snabbt och smidigt. De har även en tjänst för att göra din sida anpassad till handhållna enheter.

W3C mobileOK

Som vanligt lägger W3C (World Wide Web Consortium) fokus på spjutspetsteknik och i detta fall talar vi om mobila webben och optimering. Med W3C mobileOK-verktyget kan du kontrollera hur din mobil visas upp i mobila webbläsare genom att skriva in en URL, ladda upp en fil eller helt enkelt infoga kod i deras formulär.

mobiReady

Med mobiReady du kan testa en specifik sida, kolla din uppkodning via mobilen eller kolla hela sidan. mobiReady kommer ger en heltäckande sida med alla rapporter om din webbplats eller sida tillsammans med data som samlats in från W3C mobileOK och en avancerad felrapport och hur du åtgärdar varje fel.

iPhone 4 Simulator

Namnet säger allt, även om det inte är särskilt skapat för iPhone 4 användare. Den körs via Safari och öppnas som en iPhone-enhet vilket ger dig samma upplevelse och det hjälper dig också att se innehållet i en liggande läge. Innan du använder det… se till att du väljer den mobila versionen av din webbplats eftersom du kör tjänsten från en dator och konverterar inte automatiskt.

iPad Peek

Utan tvekan det mest populära verktyget som skapats för att se hur din webbplats visas i en iPad. Om du inte äger en iPad och vill optimera din hemsida för iPad-användare, så är detta din bästa vän, men här gäller samma sak som för iPhone 4 Simulator, verktyget kan inte automatiskt upptäcka din mobila stilmall så du kanske måste aktivera den själv.

Lämna ett svar


Apache Cache cms Databas FTP Färg Färgpalett GitHub Grafisk formgivning Grafisk identitet Grafisk profil Gratis Grunge HTML5 ikoner Inspiration JavaScript kod Kreativitet Loggor Logotyp Länkbyggnad mall Media Queries Minimalism Multisite Nyckelord php Responsivt Reverse Proxy SEO symmetri Säkerhet Sökord Tips & tricks Trender Typografi Typsnitt Varnish Visitkort Webbdesign Webbhotell webbshop Webbutveckling WordPress