Hitta dina nyckelord

Hitta dina nyckelord

Detta är den andra delen i en artikelserie med gratis verktyg som du kan använda när du sökmotoroptimerar din webbplats. Den första delen handlade om mobila enheter. I kommande artiklar kommer vi gå igenom verktyg för att analysera din webbplats laddningstid, verktyg för allmän SEO och i den sista delen ger vi tips på verktyg för att kontrollera din sidas hälsa.

SEO har många fördelar när det handlar om att få trafik till din webbplats. Men sökmotoroptimeringen bör göras med omtänksamhet inte minst med tanke på Googles känsliga algoritmer.

Vi rekommenderar att anlita en SEO-konsult  om du är osäker på vad du gör eller tänkt göra. Om du inte är osäker finns det en uppsjö med verktyg för att underlätta otimeringen. De flesta är gratis och kan använda dem till så många projekt du vill.

Hitta nyckelord/sökord

Jag tror inte jag behöver förklara hur viktigt det är att använda rätt nyckelord i ditt innehåll. Nu vet vi hur sökmotorer fungerar och även år 2012 jobbar sökmotorerna med ord.

AdWords Keyword Tool

Detta är ett verktyg som skapades av medlemmar av Google AdWords som hade relevant information om deras marknadsföring och priser på varje sökord. Även om du inte använder Google AdWords så finns här mycket bra information att få tag på. Det är en guldgruva då du vill veta vilka sökord som används, månad för månad.

KeywordSpy

Detta är det bästa verktyget tillägnat sökordsletande. Det ger dig en utarbetad rapport för en viss domän och du kan även jämföra två domäner mot varandra.

Wordtracker

Ännu ett bra verktyg för att hitta de rätta sökorden. Det ger dig en fullvärdig SEO-rapport och är även ett verktyg för länkbygge. Men som namnet tyder på är verktyget specialiserat på just sökord.

 

Missa inte nästa del i vår artikelserie, då kommer vi gå igenom verktyg för att analysera din webbsidas laddningstid. Håll utkik!

En kommentar to Hitta dina nyckelord

    Lämna ett svar


    Apache Cache cms Databas FTP Färg Färgpalett GitHub Grafisk formgivning Grafisk identitet Grafisk profil Gratis Grunge HTML5 ikoner Inspiration JavaScript kod Kreativitet Loggor Logotyp Länkbyggnad mall Media Queries Minimalism Multisite Nyckelord php Responsivt Reverse Proxy SEO symmetri Säkerhet Sökord Tips & tricks Trender Typografi Typsnitt Varnish Visitkort Webbdesign Webbhotell webbshop Webbutveckling WordPress