Länkbygge för små webbsidor

Länkbygge för små webbsidor

Det finns miljontals blogginlägg som alla gör anspråk på att ge bort den hemliga ingrediensen för en effektiv länkbyggnadskampanj, de flesta handlar om att skapa bra innehåll och låta länkarna komma in naturligt. Eller så använder de stora sajter som exempel och företag som redan har välkända namn där trovärdigheten kommer naturligt.

Om du har en mindre webbplats eller ens det kan vara så frustrerande – var ska du få dessa magiska länkar från när du inte är någon myndighet, har någon trovärdighet eller ens någon trafik? I ärlighetens namn finns det ingen genväg och det finns ingen hemlig ingrediens, det tar tid och hårt arbete men här är sex tips på enkla sätt en webbplats oavsett storlek kan få bra förbindelser med massor av kraft utan att behöva spendera en förmögenhet att köpa dem.

Skapa dig ett namn

Så småningom vill du bli en erkänd branschledare, du vill att folk ska se ditt namn och veta direkt vad det är. Om du vill ha den makten kan du lika gärna börja här nu. Skapa dig ett lager med material som håller hög kvalitet, informativt innehåll som bevisar att du kan dina grejer. Släppsedan lite i taget via din webbplats och din blogg, men förvänta er inte några fantastiska resultat över en natt, detta är bara grunden för att bygga från. Följ samma logiska strategi och bli nu social, börja använda Twitter, Facebook, LinkedIn, Google + och andra sociala nätverk som är aktuella just nu. Återigen, du gör inte det här för omedelbara vinster, det hjälper bara till att lägga grunden som din länkbyggnadskampanj ska byggas på.

Gör efterforskning

Om du vill ha länkar till din sida måste du veta varifrån du vill få dem. Gör en lista på sidor från vilka du vill ha länkar till dig. Tänk på att välja sidor där du har en rimlig möjlighet att få en länk. Större sidor gör oftast länkbyten mot betalning. När du vet vilka sidor du vill åt måste du hitta något du kan erbjuda dem i utbyte mot länken. Dagen är förbi då du kan skicka iväg en drös med mail så du måste planera din strategi väl.

Gästinlägg

Nu måste du sprida ditt namn ytterligare, och vi kan konstatera att din egen sida inte ännu har tillräckligt med erkännande för att skapa den spridning du behöver. Börja med att leta reda på bloggar i samma bransch. Erbjud dem att skriva en artikel åt dem, behandla dem som att du är en frilansande bloggare som kan hjälpa till att skriva. Berätta varför du ska få skriva för dem och på vilket sätt det skulle hjälpa dem. Börja med de största och mest etablerade bloggarna och arbeta dig neråt. Strunta i om de inte gör reklam för gästinlägg. Kika även på sidor som http://myblogguest.com/ och liknande så kommer länkarna till din sida snart ramla in. Dessa länkar kommer även vara ”on topic” med relevant innehåll.

Knyt kontakter

Det mest effektiva sättet att få en länk är att be om den, du kan be om den via mail eller så frågar du efter den face-to-face. Gissa vilken metod som kommer vara mest effektiv? Du kommer givetvis få svårt att träffa alla personer du vill ska länka till din sida. Men du kommer få plocka upp telefonen eller kontakta folk via sociala medier. Dessa metoder kommer alltid vara mer effektiva än mail, oavsett hur väl du har skrivit ditt mail. Om du väljer att kontakta folk via Facebook eller Twitter, se till att följa upp det med ett telefonsamtal. Risken finns att de kollar upp din webbplats eller blogg innan de samtycker och det är därför du redan har lagt grunden med kvalitativt innehåll.

Ha en bra USP (Unique Selling Proposition)

Du måste ha extrem tur om du lyckas få något i utbyte mot ingenting. Om du har en begränsad budget är det en dålig idé att köpa gamla hederliga betallänkar. Du kommer därför kunna erbjuda något annat, något som de inte kan få tag på någon annan stans. Vi har redan diskuterat gästinlägg och det är en sak du kan erbjuda, andra saker skulle kunna vara mer visuellt material som bilder eller filmer. Gör ditt erbjudande exklusivt för varje kontakt.

Studenterbjudanden

Du kommer behöva all den kompetens som nämns i artikeln för att klara detta steg. Men universitetssidor har oftast naturligt starka domännamn så att få en länk av dem kommer sitta fint. De flesta universitet eller högskolors webbplatser har en avdelning där elever kan se erbjudanden. Om du har något av värde eller kan erbjuda någon typ av rabatt är det ett ypperligt tillfälle att använda denna tillgång. Du ska givetvis erbjuda detta erbjudande i utbyte mot en länk och som nämnts tidigare bör detta göras via telefon. Det värsta som kan hända är att de tackar nej och då hoppar du raskt vidare till nästa. I slutändan kommer du bli mycket nöjd!

En kommentar to Länkbygge för små webbsidor

    Lämna ett svar


    Apache Cache cms Databas FTP Färg Färgpalett GitHub Grafisk formgivning Grafisk identitet Grafisk profil Gratis Grunge HTML5 ikoner Inspiration JavaScript kod Kreativitet Loggor Logotyp Länkbyggnad mall Media Queries Minimalism Multisite Nyckelord php Responsivt Reverse Proxy SEO symmetri Säkerhet Sökord Tips & tricks Trender Typografi Typsnitt Varnish Visitkort Webbdesign Webbhotell webbshop Webbutveckling WordPress