Verktyg för att anlysera Page Speed

Verktyg för att anlysera Page Speed

Detta är den tredje delen i en artikelserie med gratis verktyg som du kan använda när du sökmotoroptimerar din webbplats. Den första delen handlade om mobila enheter och den andra artikeln gick igenom verktyg för att hitta dina nyckelord. I kommande artikel kommer vi gå igenom verktyg för allmän SEO och i den sista delen ger vi tips på verktyg för att kontrollera din sidas hälsa.

Ja, sökmotorerna Google, Bing och Yahoo tar hänsyn till hur snabbt din sida laddas. De gör det för att laddningstiden är en av de avgörande faktorerna för användarnas upplevelse då de besöker en webbplats. Så hur gör man då för att att se hur snabbt min webbplats laddas? Vi kommer i denna del av vår artikelserie gå igenom verktyg som kan hjälpa dig se laddningstider och tips på vilka åtgärder du kan tänkas behöva göra.

Google Page Speed

Detta är ett av de mest ambitiösa projekten som är skapat av Googles utvecklare och webbmasters. Verktyget går igenom din webbplats och ger dig en utförlig rapport över hur snabbt sidans olika element laddas. Google Page Speed ger dig sedan information om vilka åtgärder du kan göra för att förbättra hastigheten på din webbplats.

GTmetrix

Detta är inte bara ännu ett bra verktyg för att analysera din Page Speed utan även samling av verktyg och resurser för att hjälpa dig optimera din webbplats laddningstid. På GTmetrix finns även en lista med världens snabbaste webbplatser.

Pingdom

Verktyget analyserar HTML, CSS, JavaScript och egentligen alla tungkörda element på din webbplats för att se var du kan optimera och göra förbättringar. Det ger dig även tips på hur du kan gå till väga.

WebPagetest

Bli inte avskräckt av webbplatsens fattiga design, WebPagetest samarbetar med AOL, maxCDN, Bo.LT, Fasterize och flera andra stora webbföretag. Fördelen med detta verktyg är att det kan analysera webbsidans laddningstid beroende på plats och olika webbläsare.

 

Missa inte nästa del i vår artikelserie, då kommer vi gå igenom verktyg för att allmän sökmotoroptimering. Håll utkik!

11 kommentarer på Verktyg för att anlysera Page Speed

    Lämna ett svar


    Apache Cache cms Databas FTP Färg Färgpalett GitHub Grafisk formgivning Grafisk identitet Grafisk profil Gratis Grunge HTML5 ikoner Inspiration JavaScript kod Kreativitet Loggor Logotyp Länkbyggnad mall Media Queries Minimalism Multisite Nyckelord php Responsivt Reverse Proxy SEO symmetri Säkerhet Sökord Tips & tricks Trender Typografi Typsnitt Varnish Visitkort Webbdesign Webbhotell webbshop Webbutveckling WordPress