WordPress 3.8 med nytt utseende

WordPress 3.8 med nytt utseende

För ungefär en månad sedan kom WordPress 3.7 med många nyheter. Dock inte så mycket man kunde njuta av med blotta ögat. Nu i december kommer WordPress 3.8 och då kommer fokus ligga på det användaren ser. Många förbättringar kommer att göras i adminpanelen Den nya versionen finns redan ute för beta-test och är till stor denna tidiga utgåva är riktad främst till utvecklare av tillägg. Tanken är att samspelet mellan WordPress och tilläggen ska bli bättre och att releasen ska kunna samköras med tillägg.

Nytt användargränssnitt för WordPress Admin

wp-3-8-admin-ui

Det nya användargränssnittet är hämtat från ett poplärt tillägg, MP6. Det har ryktats om detta i flera bloggar och nu står det klart. Utseendet är mer modernt och optimerat för användarna. Typsnittet som används är Open Sans vilket ger ett tydligt och modernt utseende till såväl länkar, knappar och ikoner.

Snyggare och enklare Widget Area

wp-3-8-widget-chooser

Vi ser detta som ett rejält lyft sedan de tidigare versionerna. Nu blir det busenkelt att jobba med sidebars och widgets.

Ett nytt standardtema – Twenty Fourteen

twenty-fourteen

Temat kommer att bli det nya standardtemat för nästa år och förväntas släppas i samband med WordPress 3.8. Det är tema i magasinstil med stöd för att den utvalda bilden ska vara väl synlig på hela webbplatsen. Om din webbplats inte använder foton kommer Twnty Fourteen se till att det ser snyggt ut ändå, med en anpassad box-design.

Slutsats

Vi ser fram emot den nya versionen då det är mycket nytt att se på. WordPress.org berättar även att de har fixat över 250 issues i den nya versionen vilket också tyder på mer stabilitet. Datumet för release är satt till den 12e december.

4 kommentarer på WordPress 3.8 med nytt utseende

    Lämna ett svar


    Apache Cache cms Databas FTP Färg Färgpalett GitHub Grafisk formgivning Grafisk identitet Grafisk profil Gratis Grunge HTML5 ikoner Inspiration JavaScript kod Kreativitet Loggor Logotyp Länkbyggnad mall Media Queries Minimalism Multisite Nyckelord php Responsivt Reverse Proxy SEO symmetri Säkerhet Sökord Tips & tricks Trender Typografi Typsnitt Varnish Visitkort Webbdesign Webbhotell webbshop Webbutveckling WordPress